ΚυπριακόΚυπριακό

Επειδή οι τουρκικές προκλήσεις ενδεχόμενα θα εντείνονται και θα οξύνονται, για να μπορέσει η Κυπριακή Δημοκρατία να υλοποιήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα θα πρέπει η Κυβέρνηση να λειτουργήσει με ψυχραιμία αλλά και με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Θα πρέπει έγκαιρά και προληπτικά να κινηθεί σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ και τη διεθνή κοινότητά καταγγέλλοντας τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και αναδεικνύοντας τους κινδύνους που η τουρκική πολιτική εγκυμονεί για την περιφερειακή ειρήνη.

Το ζήτημα ασφάλεια της Κύπρου με ή χωρίς λύση θα πρέπει να ενταχθεί στο ευρύτερο ζήτημα ασφάλειας όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Μόνο με αυτό τον τρόπο και με έντεχνους χειρισμούς μπορεί να εξασφαλίσουμε συμμαχίες και στήριξη τόσο από τις γειτονικές μας χώρες όσο και από μεγάλες δυνάμεις που εξυπηρετούνται από τη σταθερότητά και όχι από την αστάθεια στην περιοχή μας.

Σε αυτά τα πλαίσια είμαστε έτοιμοι ως Συμμαχία Πολιτών να συμβάλουμε αν ο Προέδρος το επιθυμεί, με τις δικές μας εισηγήσεις και βοήθεια. Αυτά τα ζητήματα για εμάς πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εθνικά θέματα και όχι ως κομματικές υποθέσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣυμμαχίαΝέων

2 views0 comments