• Γραφείο Τύπου

Τώρα που ο κ. Νεοφύτου νοιάστηκε για τη μικρομεσαία τάξη του έχουμε έτοιμες Προτάσεις να υπερψηφίσει

Συμφωνούμε με τις δηλώσεις του κ. Νεοφύτου όσον αφορά στο όραμα του για μια Κύπρο όπου «όλοι οι πολίτες της επωφελούνται, που κερδίζουν και οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».


Όμως, ο κ. Νεοφύτου καμώνεται ότι ξεχνά ότι εδώ και εφτά χρόνια είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ που χειρίζεται την οικονομία της Κύπρου. Είναι ο αναπληρωτής Πρόεδρος  του ΔΗΣΥ που οδήγησε τον Συνεργατισμό σε κλείσιμο με μια επιζήμια για τους πολίτες συμφωνία.


Είναι η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ που με τις πολιτικές της δεν επιλύουν τις μεγάλες κοινωνικές πληγές, που άνοιξαν η οικονομική κρίση και η κακή διαχείριση της. Είναι επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ που μισθοί οι οποίοι προσφέρονται, ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες συνεχίζουν να είναι εξευτελιστικοί.


Είναι η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ που από το 2013 κρυβόμενη πίσω από τις Μνημονιακές δεσμεύσεις χτύπησε τη μεσαία και μικρομεσαία ομάδα του πληθυσμού, έδωσε υπερόπλα στις τράπεζες και αφαίρεσε δικαιώματα από τους δανειολήπτες.


Αν τώρα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποφάσισε να θυμηθεί τη μεσαία και μικρομεσαία τάξη των πολιτών, τον καλούμε να υπερψηφίσει τις Προτάσεις που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για:


  • Θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού στα €1125.

  • Αύξηση των συντάξεων έτσι ώστε η κατώτατη σύνταξη να είναι πάνω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή €730.

  • Τήρηση της Κυριακάτικης Αργίας.


Ιδού η Ρόδος κ. Νεοφύτου!

38 views0 comments