Κυπριακό - Δηλώσεις ΑινταΑιντα

Οι δηλώσεις Άιντα φανερώνουν ότι είτε ο κ. Αναστασιάδης δεν προέβηκε στις δέουσες παραστάσεις με αποφασιστικότητα προς τον κ. Άιντα, είτε ο κ. Άιντα αδιαφορεί πλήρως και προκλητικά για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Οι δηλώσεις του ο κ. Άιντα μετά από τη συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί φανερώνουν για μια ακόμα φορά ότι υιοθετεί με την μεγαλύτερη ευκολία τις τουρκικές θέσεις. Ο κ. Άιντα μας ανακοινώσε ότι η διαδικασία δεν είναι ανοιχτού τέλος, υιοθετώντας την τουρκική θέση ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε στενά χρονοδιαγράμματα και να κορυφωθεί η διαδικασία με στόχο είτε να ικανοποιήσουμε τις ακραίες τουρκικές απαιτήσεις για να υπάρξει λύση είτε να κηρυχθεί αδιέξοδο το οποίο προφανώς θέλει η Τουρκία για να ενεργοποιήσει το πλάνο Β που ετοίμασε.

Η θέση του κ. Άιντα έρχεται σε σύγκρουση με την επίσημη θέση των Ηνωμένων Εθνών για διαδικασία ανοιχτού τέλους. Ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον Γ. Γ του ΟΗΕ για την υπόσκαψη της δέσμευσης που τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης. Δεδομένου ότι πριν τη συγκεκριμένη δήλωση του κ. Άιντα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη δύο τινά μπορεί συμβαίνουν: είτε ο κ. Αναστασιάδης δεν προέβηκε στις δέουσες παραστάσεις με αποφασιστικότητα προς τον κ. Άιντα, είτε ο κ. Άιντα αδιαφορεί πλήρως και προκλητικά για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

#Αιντα #ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments