Δήλωση Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών για ΚυπριακόΚυπριακό

Δεν αρκεί απλά να συντηρούμε τις συνομιλίες με διαδικασίες που είναι αναποτελεσματικές γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος η Τουρκία θέλοντας να προχωρήσει στο πλάνο Β, να αξιοποιήσει αυτή τη διαδικασία οδηγώντας την σε ένα επίσημο αδιέξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνω τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είναι ιδιαίτερα συγκρατημένος αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα των συνομιλιών και της νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη. Για εμένα ήταν αναμενόμενο, κάποια στιγμή ο κ. Αναστασιάδης να βγει από τη σφαίρα των ψευδαισθήσεων και να δει την ωμή πραγματικότητα. Πιο σημαντικό όμως για τον τόπο και την εθνική μας υπόθεση, είναι ο κ. Αναστασιάδης να ξεκινήσει να διαμορφώνει ολοκληρωμένη πολιτική, στρατηγική και τακτική, διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς οι οποίοι ενδεχόμενα να εξυπηρετούνται από ένα επικείμενο ναυάγιο στις συνομιλίες.

Δεν αρκεί απλά να συντηρούμε τις συνομιλίες με διαδικασίες που είναι αναποτελεσματικές γιατί απλούστατα ελλοχεύει ο κίνδυνος η Τουρκία θέλοντας να προχωρήσει στο πλάνο Β, να αξιοποιήσει αυτή τη διαδικασία οδηγώντας την σε ένα επίσημο αδιέξοδο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναμένω ότι στη νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο δυστυχώς θα συνεδριάσει για άλλη μια φορά εκ των υστέρων και μετά την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη για νέα Διάσκεψη, θα αναπτυχθεί τουλάχιστον ένας γόνιμος προβληματισμός αναφορικά με τους στόχους και την τακτική της Τουρκίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε για μια φορά να διαμορφώσουμε προληπτική πολική και τακτική που θα ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα ανοίξει το δρόμο για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments