Διεκδίκηση Ευρωπαϊκών οργανισμώνΕυρωπαϊκοί Οργανισμοί

Αναγνώριση της πλήρους ανικανότητας και διπλωματικής αποτυχίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αποτελούν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Κασουλίδη ότι δεν στηρίχτηκε το αίτημα της Κύπρου για διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Οργανισμών.

Ο Γιώργος Λιλλήκας από τις 9 Μαρτίου του 2017 είχε διαβλέψει το κενό και απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία του εξηγούσε ότι με την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσφερόταν μια μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο, αφού δύο θεσμοί (European Medicin Agency και European Banking Authority) που εδρεύουν στην Αγγλία, θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλο κράτος- μέλος.

Μάλιστα, στην επιστολή, ο κ. Λιλλήκας τόνιζε ότι με σωστή προεργασία αλλά και σωστή επιχειρηματολογία, μπορεί η Κύπρος να εξασφαλίσει τον ένα θεσμό. Ένα τέτοιο αίτημα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και τα οφέλη για τη χώρα μας θα ήταν μεγάλα .

Δυστυχώς αντί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ως όφειλε από τότε, να ξεκινήσει παρασκηνιακά τη διπλωματική εργασία και να δημιουργήσει τις απαραίτητες συμμαχίες, αρκέστηκε απλά να υποβάλει το αίτημα, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να βάλει κριτήρια κομμένα και ραμμένα άλλων κρατών.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να διεκδικήσει και ακόμη και τα αυτονόητα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών

0 views0 comments