ΚυπριακόΚυπριακό

Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη νέα Διάσκεψη της Γενεύης ακριβώς γιατί και θέλουμε και επειγόμαστε για λύση. Για άλλη μια φορά όμως οδηγούμαστε σε μια νέα Διάσκεψη χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Αυτό προειδοποιούσαμε και για την πρώτη Γενεύη. Ότι δηλαδή καμία διάσκεψη δεν έχει αποτέλεσμα χωρίς διπλωματική και πολιτική προετοιμασία. Και αυτή θα έπρεπε να γίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η νέα Διάσκεψη θα έπρεπε να συγκληθεί μόνο στην περίπτωση που διαπιστωνόταν κοινό έδαφος και όταν θα υπήρχαν βάσιμες προοπτικές για να είναι επιτυχής μια διάσκεψη.

Τώρα, αυτή τη φορά, ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι. Δεν είναι αληθές αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Αναστασιάδης ότι και στο παρελθόν υπήρξαν αδιέξοδα. Στα παρελθόν υπήρξαν πολλά ναυάγια των συνομιλιών. Αλλά ποτέ δεν είχαμε μια Διάσκεψη στην παρουσία του Γ.Γ ΟΗΕ η οποία αν αποτύχει όπως και η προηγούμενη, ενδεχόμενα να οδηγήσει τον κ. Γκουτέρες να κηρύξει επίσημα αδιέξοδο. Ούτε και πρέπει να παραβλέπουμε τη δήλωση του κ. Άιντα ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί το Κυπριακό ως μη επιλύσιμο πρόβλημα. Αυτό το ενδεχόμενο θα λύσει τα χέρια της Τουρκίας για να προχωρήσει σε νέα τετελεσμένα

Αναμένουμε και ελπίζουμε σύντομα να συγκληθεί μια εποικοδομητική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου θα γίνει γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments