Διάκριση εις βάρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης της Οικονομίας

Κάθε πακέτο μέτρο στήριξης της Οικονομίας είναι καλοδεχούμενο γι’ αυτό και η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει τις σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα πέντε νέα σχέδια. Παράλληλα σημειώνουμε ότι καταγράφεται διάκριση στο πακέτο στήριξης, σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Συμμαχία Πολιτών ανέμενε ότι το νέο πακέτο στήριξης της Οικονομίας θα προέβλεπε ισότιμη μεταχείριση, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν διαπιστώνουμε.


Θεωρούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης.

Έπρεπε μέσα από το νέο πακέτο μέτρων να στηριχτούν πιο ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είναι αυτές ακριβώς οι επιχειρήσεις οι οποίες εργοδοτούν κυρίως Κύπριους εργαζόμενους. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δίδεται συνέχεια στην άνιση κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης.


Η στήριξη είναι πολύ πιο γενναιόδωρη προς τις ξενοδοχειακές μονάδες, παρότι η προϋπόθεση μείωσης των εσόδων που προβλέπουν τα κυβερνητικά σχέδια είναι ίδια για όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων.


Καταλήγοντας, τονίζουμε ότι το επίδομα των €360 που αφορά κυρίως ανέργους της τουριστικής βιομηχανίας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών. Το συγκεκριμένο ποσό μεταφράζεται σε ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές τους ανάγκες.

62 views0 comments