Διάγγελμα Προέδρου ΑναστασιάδηΝίκος Αναστασιάδης

Στο διάγγελμα ο ΠτΔ, οφείλει να ενημερώσει ενδελεχώς τον Κυπριακό λαό, Ε/Κ και ΤΚ για το τι συνέβη και οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο. Να να ξεκαθαρίσει σε Ε/Κ και Τ/Κ όλες αυτές τις συγκλήσεις που αλλιώς ακούμε να ερμηνεύει ο ίδιος και αλλιώς ο Ακιντζί.

Στο σημερινό διάγγελμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλείται να ενημερώσει ενδελεχώς τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους για το τι συνέβη στο Μοντ Πελεράν και οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο.

Ταυτόχρονα όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλείται να ξεκαθαρίσει επιτέλους στον Κυπριακό λαό όλες αυτές τις συγκλήσεις που αλλιώς ακούμε να τις ερμηνεύει ο ίδιος και αλλιώς ο κ. Ακιντζί:

  • Τη σύγκληση 4:1 Πως θα εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η συμφωνία; Αν αιτηθούν 1000 Τούρκοι άδεια εγκατάστασης στην Κύπρο θα αναμένουν μέχρι να βρούμε 4000 Ελλαδίτες;

  • Πόσοι έποικοι θα παραμείνουν μετά τη λύση και ποια είναι η πραγματική αναλογία με τον Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκύπριους όταν η Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι μόλις 667.398.;

  • Ποιος θα ελέγχει πόσοι Τούρκοι εκ Τουρκίας θα εισέρχονται στο τουρκοκυπριακό κρατίδιο και πόσοι από αυτούς εξέρχονται ή μένουν στην Κύπρο;

  • Τι σημαίνει βέτο σε «ζητήματα που άπτονται ζωτικών συμφερόντων της Κύπρου»; Θα γίνει κατάλογος με το ποια είναι τα ζωτικά συμφέροντα της Κύπρου ή θα εναπόκειται στην κρίση του Αντιπροέδρου;

  • Πως θα αρθεί η διχοτόμηση μετά τη λύση όταν ο ακρωτηριασμός των πολιτικών ελευθεριών οδηγούν στην πράξη, σ’ αυτό που πάντα διεκδικούσε η Τουρκική πλευρά: τα κρατίδια να διαθέτουν πλειοψηφία περιουσιών και πληθυσμού με εθνικά κριτήρια.

  • Τι συζητήθηκε για την εκ περιτροπής προεδρία;

  • Τέλος μα πιο σημαντικό, να απαντήσει γιατί η τουρκική πλευρά δεν αποδέχεται στη συμφωνία λύσης να καταγράφεται ρητά η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη τροπή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ελπίζουμε να αντιλήφθηκε ότι στο εθνικό μας πρόβλημα δεν χωρά η μυστικοπάθεια. Επιβάλλεται ενημέρωση, συλλογικότητα και αλλαγή στρατηγικής για να αναχαιτίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Επιβάλλεται άμεσα σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου.

#ΝίκοςΑναστασιάδης #ΣυμμαχίαΠολιτών #Διάγγελμα

3 views0 comments