Δεν αντέχει η Κύπρος άλλες αυταπάτες και αυτοσχεδιασμούς του ποδαριούΓιώργος Λιλλήκας

Σήμερα ενημερωθήκαμε από δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη ότι ετοιμάζει επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με την οποία εκφράζει την ετοιμότητα του να επανέλθει στο διάλογο.

Τι έχει αλλάξει από το Κρανς Μοντανά που κάνει τον κύριο Αναστασιάδη να πιστεύει ότι η Τουρκία έχει μεταβάλει την στάση της; Δεν τον έχει διδάξει τίποτε φαίνεται, η αποτυχία που προηγήθηκε, με το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας του Τσαβούσογλου στη Διάσκεψη της Γενεύης και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Το πλαίσιο Γκουτέρες ως έχει, μόνο σε ένα κεφάλαιο- αυτό της Ασφάλειας- ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά. Στο κεφάλαιο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων , το ουσιώδες που είναι η πλήρης αποχώρηση , ο Γενικός Γραμματέας του αφήνει ανοικτό προς διαπραγμάτευση.

Στο εδαφικό δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στην επιστροφή της Μόρφου. Στα υπόλοιπα κεφάλαια , δηλαδή στο περιουσιακό, στην ισότιμη μεταχείριση ελλαδιτών και τούρκων υπηκόων όπως και στην αποτελεσματική συμμετοχή, ικανοποιεί τις τουρκικές απαιτήσεις.

Αντί να μέμφεται τον "κακό του εαυτό" σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις , ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε να μελετηθούν τρόποι αντίδρασης και για ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για αποτροπή νέων τετελεσμένων στο κυπριακό.

Η σημερινή δημόσια παραδοχή του Νίκου Αναστασιάδη πως δεν έγινε επαρκής προετοιμασία για τη διάσκεψη της Γενεύης κάτι για το οποίο επίμονα επέμενα, δεν απαλλάσσει τον κ. Αναστασιάδη από τις ευθύνες του.

Αν και ο ίδιος διαπίστωνε ανεπαρκή προετοιμασία όφειλε να μην συναινέσει στη σύγκλιση της Διάσκεψης.

Δεν αντέχει η Κύπρος άλλες αυταπάτες και αυτοσχεδιασμούς του ποδαριού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

1 view0 comments