Δεύτερη φάση της Τουρικής ΕισβολήςΤουρική εισβολή

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει την 43η επέτειο του Αττίλα ΙΙ, της δεύτερης φάσης της τούρκικης εισβολής που ολοκλήρωσε τους βάρβαρους σχεδιασμούς της Αγκύρας στην Κύπρο.

Το 1974 η Τουρκία υλοποίησε την δεύτερη φάση του εγκλήματος κατά του Ελληνισμού στην Κύπρο αλλά και των τ/κ συμπολιτών μας.

Με την κατάληψη της Αμμοχώστου, της Κερύνειας, της Μόρφου, της Καρπασίας μπήκαν τα όρια της «πράσινης» γραμμής - της προσφυγιάς και της κατοχής, και περί των 200.000 Ε/κ ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές και μητρογονικές τους εστίες.

43 χρόνια μετά ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζει να βιώνει τα αποτελέσματα του εγκλήματος αυτού αλλά και τις αδιάκοπες και συστηματικές προσπάθειες τουρκοποίησης όλης της Κύπρου.

Κυβέρνηση και διεθνής παράγοντας ευαγγελίζονται λύση που θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, που θα την υποκαθιστά μ’ ένα συνταγματικό δυσλειτουργικό τερατούργημα με ολέθρια αποτελέσματα για την μακραίωνη παρουσία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν με τα Μοντ Πελεράν και τις Γενευές είναι ενδεικτικά του σημείου καμπής που έχουμε φτάσει.

Επιβάλλεται όσο ποτέ οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, οι ελεύθερες και αδογμάτιστες φωνές να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς της Τουρκίας και των γνωστών ξένων κέντρων αποφάσεων.

Η συνέχιση του αγώνα για τερματισμό των επακόλουθων της εισβολής, της κατοχής και του εποικισμού είναι ιερό καθήκον όλων μας.

Εκείνων που πιστεύουμε πραγματικά σε μια δίκαιη λύση και όχι σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χαιρετίζουμε ακόμα μια φορά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής να αποστείλει το ογκωδέστατο υλικό για το άνοιγμα του «Φακέλου της Κύπρου».

Είναι καιρός να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι , εντός και εκτός, που οδήγησαν στην διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Όπως επίσης ας μην λησμονούμε ότι στην επέτειο κατάληψης της Αμμοχώστου δεν πρέπει να επιτρέψουμε "αμμοχωστοποίηση" του Κυπριακού στο πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τουρκικήεισβολή

3 views0 comments