Αυτή την κοινοτική αλληλεγγύη είναι που θέλουμε;

Διακηρύξεις και ανακοινώσεις για Κύπρο και Ελλάδα από Ε.Ε., λεφτά και εξοπλισμό στην Τουρκία!


Η προκλητική στάση της Τουρκίας, που αφορά σε επεκτατισμό της με κάθε τρόπο, συνεχίζεται διότι αφενός δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφετέρου δεν βρίσκει ουσιαστικά εμπόδια στην πορεία της αυτή, αλλά πλήρη στήριξη.


Ως Συμμαχία Πολιτών επαναφέρουμε τη θέση ότι η ανοχή αλλά και τα δώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) προς την Τουρκία δεν οδηγούν ούτε στην εκλογίκευση της, αλλά ούτε και σε αλλαγή της πολιτικής της. Συνεχίζουν απλά να την αποθρασύνουν και την κάνουν ακόμα πιο επιθετική σε όλα  της τα μέτωπα (ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας, Λιβύη, Συρία, μεταναστευτικό και προσφυγικό).


Η συμπεριφορά της Ε.Ε. είναι εξευτελιστική τόσο προς την Κύπρο όσο και προς την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για επιβράβευση της Τουρκικής προκλητικότητας. Στην Κύπρο και την Ελλάδα η Ε.Ε. αρκείται σε διακηρύξεις και ανακοινώσεις, ενώ την Τουρκία την πλουτίζει με λεφτά και επιχορηγημένο με προενταξιακά κονδύλια στρατιωτικό εξοπλισμό… ως ένδειξη μιας πλήρους κοινοτικής αλληλεγγύης(;).


Διερωτόμαστε αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της την πληροφορία περί διάθεσης στον τουρκικό στρατό τεθωρακισμένων οχημάτων - που υποτίθεται κατασκευάστηκαν για την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης - με πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);. Αν όχι, τώρα που το γνωρίζει τι προτίθεται πραγματικά να πράξει;

142 views0 comments