Αχ. Μαλαχουρίδης για εργοστάσια ασφάλτου: Αποκαλύπτονται οι κρατικοί αυτοσχεδιασμοί

Ο Κοινοτάρχης Αλάμπρας, Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος βουλευτής με το συνδυασμό «ΕΔΕΚ – Κοινωνική Συμμαχία» παρευρέθηκε το πρωί στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, μετά από σχετική πρόσκληση που δέχθηκε απ’ τις μητέρες μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, μαζί με τους Δημάρχους Λατσιών, Ιδαλίου, Γερίου, Τσερίου και τους Κοινοτάρχες Πέρα Χωρίου - Νήσου.

Η Υγεία, η Ασφάλεια και Ποιότητα Ζωής είναι αγαθά τα οποία το κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες του.


Είναι αδιανόητο ένα ευρωπαϊκό κράτος, εν έτει 2021, να διαπιστώνει μεν ότι πρέπει να μετακινηθούν τα εργοστάσια ασφάλτου απ’ την περιοχή καθώς επηρεάζουν την υγεία των κατοίκων και παράλληλα, να μην υπάρχει στρατηγικός πολεοδομικός σχεδιασμός για την μετακίνηση αυτών των εργοστασίων . Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι αυτοσχεδιασμοί τη κρατικής μηχανής, χωρίς στρατηγικές μελέτες.


Σε καμία περίπτωση η «λύση» του προβλήματος με τ’ ασφαλτικά, δεν θα πρέπει να είναι η μετακίνηση του προβλήματος σ’ άλλες περιοχές ή κοινότητες . Επιτέλους, ας συμπεριφερθούμε έστω και μια φορά σοβαρά και οι ενέργειες που θ’ ακολουθήσουν να είναι βασισμένες σε σοβαρές μελέτες.


Επίσης, ας μας προβληματίσει γιατί έχει δημιουργηθεί αυτό το θέμα και πώς έχει προκύψει. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Δεν είχαμε πολεοδομικούς σχεδιασμούς για την οριοθέτηση τέτοιων περιοχών, που να δεχτούν αυτού του είδους τις βιομηχανίες ή άλλες παρόμοιες, για αυτό και βρέθηκαν περιτριγυρισμένες από τις οικιστικές ζώνες. Καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει τάχιστα και να προχωρήσει στη μετακίνηση των εργοστασίων σε περιοχές που δεν θα επηρεάζει άλλους πολίτες ή την υγεία τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές μετά από μερικά χρόνια σ’ άλλη περιοχή.