Απόλυτος σεβασμός στη διαφορετικότητα – Επιτακτική ανάγκη η ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική

Το χάσμα ιδεών ανάμεσα στους πολίτες σ’ ότι αφορά στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η κοινωνία φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο πλευρές, εκτοξεύοντας αλληλοκατηγορίες, ενώ δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας. Το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με τη μέρα λόγω της απουσίας πλήρους και ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει απερίφραστα τον απόλυτο σεβασμό της σε κάθε είδους διαφορετικότητα. Την ίδια ώρα όμως, υποδεικνύουμε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τάχιστα σε σχεδιασμό και υλοποίηση πλήρους μεταναστευτικής πολιτικής.


Η απουσία ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής από πλευράς Κυβέρνησης διογκώνει το φλέγον αυτό ζήτημα. Η Κυβέρνηση δείχνει μέχρι στιγμής απρόθυμη ν΄ αντιμετωπίσει την αποδεδειγμένα- πλέον - σκόπιμη διοχέτευση προσφύγων από την Τουρκία στο έδαφος της ΚΔ μέσω των κατεχομένων, καθώς και τις ροές προσφύγων που αυξάνονται καθημερινά ως αποτέλεσμα πολεμικών συγκρούσεων.


Η Κύπρος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταντήσει ξέφραγο αμπέλι. Με κάθε σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και στο προσφυγικό πρόβλημα, η ΚΔ πρέπει να θέσει τα δικά της όρια. Την ίδια ώρα καλούμε την κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη, μακριά από ρατσιστικές ενέργειες και προσεγγίσεις, οι οποίες προσβάλλουν τον ίδιο το λαό μας αλλά και το κράτος μας.

46 views0 comments