Απεργία στο Γραφείο Ευημερίας

Η εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο γραφείο κοινωνικής ευημερίας είναι τουλάχιστον άστοχη και ετεροχρονισμένη. Όλοι κατανοούμε ότι εδώ και χρόνια το γραφείο κοινωνικής ευημερίας είναι υποστελεχωμένο και ο φόρτος εργασίας είναι δυσανάλογος.


Όμως έπρεπε να πεθάνει ένα παιδί για να θυμηθούν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν; Γιατί δεν κατήλθαν σε διαμαρτυρία όταν αντιλαμβάνονταν ότι δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στήριξης και σωτηρίας από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες; Αυτή η αντίδραση και τα απεργιακά μέτρα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πριν.


Την κυρία ευθύνη φέρει η κυβέρνηση γιατί άφησε το τμήμα υποστελεχωμένο και ανίκανο να ανταπεξέλθει στο λειτούργημα το οποίο οφείλει να επιτελεί. Που είναι το κράτος πρόνοιας; Γιατί πρέπει πάντοτε να κλαίμε επί πτωμάτων για να αντιδράσουμε;

Ως Συμμαχία Γυναικών επαναλαμβάνουμε ότι ζητούμε άμεσα στελέχωση του Γραφείου των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας με μεγαλύτερο αριθμό, καταρτισμένων επαγγελματιών, ώστε ποτέ ξανά να μην γίνουμε κοινωνοί τέτοιων περιστατικών. Ζητούμε σχολεία και αστυνομία με εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανότητες και αντανακλαστικά για να δρουν αποτελεσματικά.


ΡΕΝΑ ΓΙΑΒΑΣΗ

Πρόεδρος Συμμαχίας Γυναικών

29 views0 comments