Απάντηση Γ. Λιλλήκα για προεδρολογίαΓιώργος Λιλλήκας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στήριξη υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου από το λεγόμενο ενδιάμεσο χώρο ο κ. Λιλλήκας απάντησε:

Απάντηση κ. Γ. Λιλλήκα: Όπως γνωρίζετε, με ειλικρίνεια και διαφάνεια προσπάθησα και στο παρελθόν με πρόταση μου για δημιουργία συνασπισμού των δυνάμεων του κέντρου ώστε να δημιουργηθεί μια οργανωμένη δομή. Είχαμε προχωρήσει μέχρι του σημείου να εισηγηθούμε όπως ηγείται άλλος αυτού του συνασπισμού, εκτός του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών για να πάρει ένα σχήμα, μια μορφή αυτός ο λεγόμενος ενδιάμεσος χώρος. Δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή η Πρόταση μας.

Στο σήμερα τώρα. Με δική μας πρωτοβουλία πριν τη συνεδρίαση της Ανώτατης Συγκλήτου ζητήσαμε και συναντήσαμε τα κόμματα του ενδιάμεσου. Στην πορεία και επειδή βλέπαμε ότι η διαδικασία χρονοτριβεί και εκφυλίζεται στα μάτια των πολιτών, όπως έγινε και στο παρελθόν, ζήτησα πρώτα με τηλεφωνικό μήνυμα και στη συνέχεια με επιστολή, νέο κύκλο επαφών. Δυστυχώς μέχρι στιγμής πέραν της κ. Θεοχάρους και του Κινήματος Οικολόγων δεν είχαμε άλλη ανταπόκριση. Στην επιστολή μου, είχα δώσει επιλογές είτε ανά δύο συνάντηση είτε μια κοινή και των πέντε δυνάμεων. Σήμερα σκοπεύω να στείλω άλλη επιστολή που θα θέτει τις προϋποθέσεις, το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια υποψηφιότητα αλλά ταυτόχρονα και τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να γίνει η συζήτηση για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου. Τα κριτήρια είναι αυτά της καταλληλότητας και της εκλεξιμότητας του υποψηφίου. Γιατί στόχος μας ήταν και παραμένει η νίκη.

Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Εμείς θα κάνουμε και αυτή την ύστατη προσπάθεια. Αν όχι, τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του και όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Ο Γιώργος Λιλλήκας έχει στο μυαλό του μια ενδεχόμενη απόσυρση της υποψηφιότητας του;

Απάντηση κ. Γ Λιλλήκα: Αν υπάρξει διάλογος με ειλικρίνεια, με αντικειμενικότητα και με δημοκρατικές διαδικασίες εξευρεθεί οποιοσδήποτε υποψήφιος που πληροί περισσότερο τα κριτήρια της καταλληλότητας αλλά και της εκλεξιμότητας, ασφαλώς και δεν θα επιμένω. Αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε αυθαίρετες αποφάσεις που στηρίζονται σε παιχνίδια με στημένη τράπουλα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Προεδρικές

2 views0 comments