Αντιπρόεδρος του YDE εξελέγη ο Γιώργος Ευσταθίου

Το Σάββατο 07/11/2020 κατά την διάρκεια των εκλογών του Young Democrats of Europe (YDE), ο Γιώργος Ευσταθίου εξελέγη ως Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας.

Ο Γιώργος Ευσταθίου διετέλεσε πρόεδρος της Συμμαχίας Νέων, ενώ πλέον είναι ενεργός μέλος της οργάνωσης. Είναι επίσης ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Συμμαχίας Πολιτών στη Λεμεσό.


Σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της εκλογής του στο αξίωμα του Αντιπροέδρου Επικοινωνίας του YDE ανέφερε ότι: «είναι μεγάλη μου τιμή που θα εκπροσωπώ την Συμμαχία Νέων αλλά και την Κύπρο μέσα στα συλλογικά όργανα του YDE. Ως νέοι χρειάζεται να συμμετέχουμε ενεργά στις διαβουλεύσεις που γίνονται από τα διάφορα όργανα και οργανισμούς της Ευρώπης. Ιδιαίτερα όσα αφορούν το μέλλον μας. Δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απλά θεατές στα γεγονότα.


Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη ταλανίζεται από διάφορες προκλήσεις. Ως νέοι και μέλη της Ευρώπης πρέπει να αποκτήσουμε λόγο, θέση και ρόλο στα θέματα που μας αφορούν. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να διαχειριστούμε τα όποια μελλοντικά προβλήματα, καθώς και να ζήσουμε με τις λύσεις που θα δοθούν σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απουσιάζει η φωνή μας κατά την διάρκεια λήψης σημαντικών αποφάσεων. Ζητήματα όπως η πανδημία του κορωνοϊού που τη βιώνουμε τώρα, η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ενέργεια, το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, οι ψηλοί δείκτες ανεργίας στους νέους, η μη θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι κάποια από τα προβλήματα που οι νέοι της Ευρώπης μπορούν να συμμετέχουν και να διαμορφώσουν πολιτική».

260 views0 comments