Αντιδράσεις Τ/Κ πλευράς για εορτασμό Ενωτικού ΔημοψηφίσματοςΗ αφορμή που βρήκαν για να κρύψουν την αδιαλλαξία τους, είναι επιστρέψτε μου να πω, γελοία. Ο ΠτΔ από κοινού, εάν το επιθυμεί με το Εθνικό Συμβούλιο, θα πρέπει να επεξεργαστούμε το ταχύτερο δυνατό, μέτρα αντίδρασης, να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την κήρυξη αδιεξόδου στις συνομιλίες

Η ένταση της αντίδρασης της τ/κ πλευράς καθώς επίσης και η έκταση των αντιδράσεων για την απόφαση της Κυπριακής Βουλής σχετικά με την αναφορά και όχι τους εορτασμούς για το ενωτικό δημοψήφισμά, αποδεικνύει κατά την άποψη μου τις πραγματικής προθέσεις της Άγκυρας και της τ/κ ηγεσίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον από τον τρόπο που αντιδρούν, από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν στον διάλογο και ιδιαίτερα για την σύγκλιση μιας νέας Διάσκεψης, ότι για την Τουρκία «λύση» σημαίνει λύση τουρκικών προδιαγραφών. Διαφορετικά, η Τουρκία προτιμά, εάν δεν εξασφαλίσει μέσα από μια τουρκική λύση τον έλεγχο της Κύπρου, να παρατείνει την κατοχή και την διχοτόμηση. Η αφορμή που βρήκαν για να κρύψουν την αδιαλλαξία τους και τους απαράδεκτους στόχους που έθεσαν μέσα από την λύση του Κυπριακού είναι, επιστρέψτε μου να πω, γελοία.

Ο ΠτΔ όπως και η Κυβέρνηση θα έλεγα ακόμα και η Κυπριακή Βουλή θα πρέπει να αναλάβουν μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης της Διεθνούς Κοινότητας, κυρίως των Μεγάλων Δυνάμεων, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας, για τους πραγματικούς λόγους αυτής της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα και για την πραγματικότητα η οποία διασύρεται και διαστρεβλώνεται από πλευράς της τουρκικής προπαγάνδας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η τουρκική πλευρά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και τώρα έχει εντείνει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Μια πλευρά όταν ενδιαφέρεται πραγματικά για λύση ενός προβλήματος καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις στο τραπέζι των συνομιλιών και δεν επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες για την μη πρόοδο στην άλλη πλευρά.

Η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών είναι ακόμα μια απόδειξη για την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά για την επίλυση του Κυπριακού. Είναι ένα παιχνίδι το όποιο έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο και αυτό έχει να κάνει με το πλάνο Β’ της Τουρκίας.

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει ήδη σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της στην περίπτωση κήρυξης επίσημου αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Για αυτό και ο κ. Αναστασιάδης από κοινού, εάν το επιθυμεί με το Εθνικό Συμβούλιο, θα πρέπει να επεξεργαστούμε το ταχύτερο δυνατό, μέτρα αντίδρασης, να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης για να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την κήρυξη αδιεξόδου στις συνομιλίες.

#Κυπριακό #ΕνωτικόΔημοψήφισμα #ΣυμμαχίαΠολιτών

1 view
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης