Ανείσπρακτοι φόροιΑνείσπρακτοι φόροι

1, 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους διαφόρων μορφών είναι ανείσπρακτοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Φορολογίας. Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την αδυναμία του Κράτους να εισπράξει αλλά κυρίως την στρέβλωση ότι 828 πρόσωπα χρωστούν δεκαπλάσιους φόρους από τους υπόλοιπους 126.000 οφειλέτες.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε αδιανόητο μικροφειλέτες που χτυπήθηκαν από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση να οδηγούνται στη φυλακή για μικροποσά ενώ κάποιοι που μπορούν να πληρώσουν, να βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν.

Το κράτος οφείλει άμεσα να γίνει πιο αποτελεσματικό στην είσπραξη των διαφόρων φόρων ώστε να μην συσσωρεύονται. Ταυτόχρονα, πρέπει να διαχωρίσει τους οφειλέτες σε δυο κατηγορίες:

Πρώτη: σε αυτούς που αποδεδειγμένα μπορούν να αποπληρώσουν αλλά εκμεταλλεύονται το σύστημα. Τα πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία πρέπει το κράτος να τους οδηγεί στη δικαιοσύνη.

Δεύτερη: σε αυτούς το ιστορικό των οποίων αποδεικνύει ότι πριν την οικονομική κρίση ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν τώρα να ανταποκριθούν . Αυτή η κατηγορία των οφειλετών πρέπει άμεσα να στηριχθεί και να μην σέρνεται ανάλγητα στη φυλακή.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ανείσπρακτοιφόροι

0 views0 comments