Αναβάθμιση της Κυπριακής οικονομίας από τους S&PsStandard & Poor's

Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον διεθνή Οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&Ps μετά από 4 σχεδόν χρόνια καταστροφικών πολιτικών επιλογών που βαραίνουν την παρούσα Κυβέρνηση δημιουργεί μια πλασματική εικόνα.

Ως Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε πως, ναι μεν ο διεθνής Οίκος διαβλέπει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία παραμένουν τεράστια.

Η καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο καθώς οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων ετών αποδεικνύουν πως δίχως ουσιαστική ανάπτυξη η επίπλαστη εικόνα οικονομικής σταθερότητας κινδυνεύει αν τα πραγματικά προβλήματα δεν επιλυθούν.

Με μια δεύτερη ανάγνωση, η όποια ευφορία της Κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της θετικής αξιολόγησης, ακυρώνεται από την επισήμανση του Οίκου πως «το ασυνήθιστα ψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, παράλληλα με τον κίνδυνο ασθενούς εφαρμογής μεταρρυθμίσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών» ενδέχεται να ναρκοθετήσουν την σταθερή ανοδική πορεία της οικονομίας μας.

Ο κ. Αναστασιάδης όπως το 2013 έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τον προεκλογικό του αγώνα για τις Προεδρικές του 2018 και οι μεταρρυθμίσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κυβερνώντων όπως στο ΓΕΣΥ καρκινοβατούν.

Τέλος, εάν η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ και ο ΠτΔ νομίζουν ότι με σημαία την οικονομία και τους διαφόρους οίκους αξιολόγησης θα καταφέρουν να πείσουν τον Κυπριακό λαό να τους επανεκλέξουν αυταπατούνται.

Η οικονομία στηρίζεται στους ανθρώπους όχι στους αριθμούς.

#Οικονομία #Αναβάθμιση #ΣυμμαχίαΠολιτών

3 views0 comments