Ανακοίνωση Συμμαχίας Πολιτών για την επέτειο 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης τιμάται και φέτος από τον απανταχού Ελληνισμό, υπακούοντας όμως στους περιορισμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο.


Οι διαχρονικές και αταλάντευτες αξίες της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας αποτελούν όσο ποτέ αδήριτη ανάγκη και φάρο πλεύσης των αγώνων του λαού μας για μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και ανεξάρτητη.


Με σεβασμό στο παρελθόν και με πυξίδα στο μέλλον τιμούμε, την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης για αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού, μαζί με τον απανταχού Ελληνισμό, μακριά όμως από συγκεντρώσεις και μαζικές παρελάσεις.


Η Τουρκία δε σταμάτησε ποτέ την επεκτατική της πολιτική. Ακόμα και τώρα εντείνει την προκλητικότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο και χρησιμοποιεί έντονη ρητορική πολέμου. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στην Τουρκική αδιαλλαξία, που κρατά εγκλωβισμένο και άλυτο το Κυπριακό πρόβλημα.


Στις μέρες που βιώνουμε έχουμε να δώσουμε ένα αλλιώτικο πόλεμο μ’ ένα διαφορετικό εχθρό. Για να ξανακερδίσουμε την ελευθερία μας, τα δικαιώματά μας, την καθημερινότητα μας πρέπει να παλέψουμε και πάλι. Ας οχυρωθούμε λοιπόν στα σπίτια – καταφύγια μας, για ν’ αναδειχθούμε και πάλι νικητές!

44 views0 comments