Αναγνώριση γενοκτονίας των Αρμενίων από ΗΠΑ

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Βουλής των ΗΠΑ με την οποία αναγνωρίζουν επιτέλους τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Η αρμενική γενοκτονία ανήκει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, καθώς οι αδίστακτοι Νεότουρκοι, βάλθηκαν να αφανίσουν το αρμενικό στοιχείο προβαίνοντας σε φρικτά εγκλήματα. Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από όλα τα πολιτισμένα κράτη είναι επιβεβλημένη, για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Η χθεσινή απόφαση της αμερικανικής Βουλής, αποδεικνύει ότι όσο και εάν κάποιοι στις μέρες μας προσπαθούν να εξισώσουν θύτες και θύματα, το δίκαιο και η ιστορική αλήθεια δεν παραγράφονται  και κάποια στιγμή έρχεται η δικαίωση.


Για τούτο, εμείς στην Κύπρο που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμη την πολιτική του στρατιωτικού επεκτατισμού της Τουρκίας, οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων της, ανεξάρτητα από την εθνότητα ή τη θρησκευτική τους πίστη και θα απαγορεύει στην Τουρκία να διαπράξει ξανά τα εγκλήματα του του 1974.

4 views0 comments