Άμεση σύγκληση του Εθνικού ΣυμβουλίουΗ αναγκαιότητα της άμεσης σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου, για αποτίμηση της κατάστασης έτσι όπως δημιουργήθηκε με το ναυάγιο αυτής της φάσης είναι επιβεβλημένη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ήδη ο κ. Αναστασιάδης στέλνει επιστολές στον Γ.Γ του ΟΗΕ κ. Κουντιέρες για να καλοπιάσουν τον κ. Ακιντζι και να μας κάνει τη χάρη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο ΠτΔ ακολουθεί κατά γράμμα τις «παραινέσεις» του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «ευκαιρία» λύσης του Κυπριακού και εκλιπαρεί τον κατοχικό ηγέτη.

Ας αν αναλογιστούμε μόνο αν τώρα συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σκεφτείτε αύριο με το αναβαθμισμένο στάτους του συνιδιοκτήτη πώς θα συμπεριφέρεται και τότε δε θα απειλεί με αποχώρηση από το διάλογο αλλά από το "κράτος".

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι απαιτείται άμεσα καθορισμός νέας στρατηγικής για κάμψη της Τουρκικής αδιαλλαξίας και ανάληψη συντονισμένης προσπάθειας ενημέρωσης της Διεθνούς Κοινότητας, κυρίως των Μεγάλων Δυνάμεων, των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας, για την πραγματικότητα η οποία διασύρεται και διαστρεβλώνεται από πλευράς της τουρκικής προπαγάνδας.

Μια νέα - εναλλακτική στρατηγική που θα επιφέρει πολιτικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία.

Η αναγκαιότητα της άμεσης σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου, για αποτίμηση της κατάστασης έτσι όπως δημιουργήθηκε με το ναυάγιο αυτής της φάσης είναι επιβεβλημένη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

#ΕθνικόΣυμβούλιο #Κυπριακό #ΣυμμαχίαΠολιτών

4 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης