Ακάμας

Εγκληματική η καθυστέρηση που επέδειξε η Κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου και στην εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου

Οι χθεσινές πυρκαγιές στο κρατικό δάσος του Ακάμα  προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση. Για άλλη μια φορά, οι εμπρηστές χρησιμοποίησαν  την φωτιά στο πιο ευαίσθητα οικολογικά περιβάλλον της Κύπρου  ως μοχλό πίεσης, ώστε η Πολιτεία να εγκαταλείψει την προσπάθεια διάσωσης και διατήρησης του Εθνικού Πάρκου στον Ακάμα.


Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 κακόβουλες πυρκαγιές στο Εθνικό Δάσος του Ακάμα. Πόσοι οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη για αυτό το έγκλημα;

Έγκλημα όμως αποτελεί και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που επέδειξε η Κυβέρνηση στην ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου και στην εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου.


Ο Ακάμας, το μοναδικό  Εθνικό πάρκο που διαθέτουμε, πρέπει άμεσα να προστατευτεί. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η  προσέγγιση μιας ήπιας ανάπτυξης έξω από το δάσος και μέσα από μια ζώνη προστασίας μπορεί να ικανοποιήσει εν μέρη και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ανήκουν στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Το κράτος οφείλει να τους αποζημιώσει δίκαια για την απώλεια τους και να τους προσφέρει αντάλλαγμα γης σε άλλες περιοχές που επιδέχονται ανάπτυξη.

4 views0 comments