Αγωγός East MedΦυσικό αέριο

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει την υπογραφή του Μνημόνιού Συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που ενισχύει τη θέση της Κύπρου ως ενεργειακού κόμβου.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μείνει σταθερός στους ενεργειακούς σχεδιασμούς και να μην υποκύψει στις προβλεπόμενες απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας να διακοπεί η όποια εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου και της γεωγραφικής μας θέσης. Οφείλει να δώσει το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού, δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία διασύνδεση και καμία σχέση με την αξιοποίηση του ΦΑ που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θα πρέπει μέσα από τις συνεργασίες με Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και έργα υλοποίησης αυτών των συνεργασιών που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φυσικόαέριο

5 views0 comments