Αυτονόμηση και ενίσχυση κρατικών νοσηλευτηρίων το αντίδοτο για την κρίση στην Υγεία

Η κρίση που επικρατεί στον πολύπαθο τομέα της Δημόσιας Υγείας κορυφώνεται αύριο με την εξαγγελθείσα απεργία των νοσηλευτών. Μόνο μέσω της αυτονόμησης και ενίσχυσης των κρατικών νοσηλευτηρίων μπορούμε να εξέλθουμε της κρίσης.

Η Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνει την υπόδειξή της για άμεση αυτονόμηση, ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τον τομέα της Δημόσιας Υγείας εκτός της κρίσης.


Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία είναι βαρύτατες για την Κυβέρνηση και τον ΟκυΠΥ, καθώς ελλείπει ακόμα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης και αναβάθμισης των κρατικών νοσηλευτηρίων.


Πρέπει παράλληλα ν’ αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν τεθεί στη διάθεση των κρατών – μελών, ούτως ώστε να στηρίξουν τα κρατικά τους νοσηλευτήρια.


Προκαλεί αν μη τι άλλο αρνητική εντύπωση, όσο βρισκόμασταν στη δίνη της πανδημίας να εκθειάζαμε το έργο των νοσηλευτών και τη συμβολή των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενώ τώρα που η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία του κράτους και των αρμόδιων αρχών.

28 views0 comments