Πρόταση για αύξηση άδειας μητρότητας και πατρότηταςΜητρότητα

Είναι σημαντικές όλες οι τελευταίες προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που αφορούν σε στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη με τις δεσμεύσεις Αναστασιάδη του 2013.

Σε αυτό το πλαίσιο των εξαγγελιών φαίνεται να κινείται και η υπόσχεση της Κυβέρνησης να στηρίξει την Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για την ανάγκη αύξησης της άδειας μητρότητας αλλά και για άδεια πατρότητας. Σκοπός είναι η αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε η άδεια από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα να αυξηθεί σε 24 εβδομάδες, πληρωμένες από το κράτος. Και επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο τις νέες μητέρες αλλά και τους νέους πατεράδες ζητούμε να δοθεί άδεια πατρότητας πέρα των 2 εβδομάδων, πληρωμένη από το κράτος.

Καλούμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να τηρήσει αυτή την εξαγγελία της και να φέρει άμεσα Πρόταση Νόμου στη Βουλή. Είναι η ευκαιρία της να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο δεσμεύσεις αλλά προχωρά και σε πράξεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ως Συμμαχία Πολιτών, προγραμματίζουμε να έχουμε σύντομα συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας ώστε να πιέσουμε και να πείσουμε για την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα αυτής της πρότασης.

Σε μια εποχή όπου αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που αναγκάζει και τους δύο γονείς να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, το κράτος οφείλει να σταθεί αρωγός στην κυπριακή οικογένεια.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Άδειαμητρότητας

4 views0 comments