Οι συνομιλίες ήταν σε αδιέξοδο. Απλά τώρα επιβεβαιώνεται!Κυπριακό

Γίνεται πολλή συζήτηση για το κατά πόσο οι συνομιλίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα έχει ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Οι συνομιλίες ήταν σε αδιέξοδο. Απλά τώρα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο.

Αυτό που έχουμε πλέον μπροστά μας, είναι το πλάνο Β της Άγκυρας. Υπάρχουν σήμερα πληροφορίες ότι ο Ερντογάν έχει τοποθετηθεί για το διορισμό τούρκου διοικητή στα κατεχόμενα εδάφη μας. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη μεταφορά νερού, τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος, την προσαρμογή του συστήματος της λεγόμενη δημόσιας υπηρεσίας και του συστήματος της λεγόμενης δικαιοσύνης με το τουρκικό σύστημα, προχωρά και στην τελική πράξη της διοικητικής προσάρτησης των κατεχομένων.

Επιτέλους, πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να προχωρήσει σε επίπεδο Ε.Ε καταγγέλλοντας την προσπάθεια προσάρτησης των κατεχομένων, ζητώντας κυρώσεις για την Τουρκία. Θα πρέπει αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου με ολοκληρωμένη μελέτη από πλευράς της Κυβέρνησης αναφορικά με τις επιλογές που ενδεχομένως να προωθήσει ως πλάνο Β της Τουρκίας αλλά και με σχέδιο δράσης για το πως θα μπορούσαμε και πρέπει να δράσουμε προληπτικά ή και αντιδραστικά για να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Αυτή πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας και όχι να συζητούμε κατά πόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει αδιέξοδο. Το αδιέξοδο είναι εκεί και πρέπει να πάψουμε επιτέλους να στρουθοκαμηλίζουμε.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

4 views0 comments