Αδιέξοδη η πολιτική ΑναστασιάδηΚυπριακό

Η αδιέξοδη πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη οδήγησε στην απαίτηση Ακκιντζή για επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα.

Οι αυτοσχεδιασμοί και η αδιέξοδη πολιτική του Πρόεδρου Αναστασιάδη , για την οποία εμείς προειδοποιούσαμε , έδωσε την ευκαιρία στον Μουσταφά Ακιντζή να κλείσει ουσιαστικά την πόρτα σε κάθε προσπάθεια λύσης και να εστιάζει την όποια πρωτοβουλία όπως και ο Νίκος Αναστασιάδης, σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που στοχεύουν σε εδραίωση και νομιμοποίηση της κατοχής.

Την ώρα που οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους στο Κυπριακό, πανηγύριζαν γιατί φέραμε δήθεν την Τουρκία ενώπιο των ευθυνών της, στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων , το κυπριακό μετατρέπεται και πάλι σε θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η αδιέξοδη πολιτική του κου.Αναστασιάδη και τη τακτική του να δώσει τα πάντα σε ότι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση και τη νομή της εξουσίας, έφερε την Τουρκία για ακόμα μια φορά σε θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις αφού εξασφάλισε όσα ήθελε στις εσωτερικές πτυχές χωρίς να δώσει κανένα αντάλλαγμα στις διεθνείς πτυχές του κυπριακού.

Την ίδια ώρα ο κατοχικός ηγέτης θέτει όρους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εγείροντας επιτακτικά πλέον το θέμα της επιδιαιτησίας και χρονοδιαγραμμάτων. Για ακόμα μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί εκ των υστέρων και χωρίς καμία πρόθεση εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας να αναπτύξει ένα παραγωγικό συλλογικό προβληματισμό με στόχο τη χάραξη μιας νέας πορείας ικανής να μας βγάλει από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και να φέρει το κυπριακό σε τροχιά δίκαιης λύσης

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

2 views0 comments