Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι στηρίζει τη σημερινή εκδήλωση κατά της Βρετανικής στάσηςΚυπριακή Κυβέρνηση Βρετανία

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι στηρίζει και θα είναι παρούσα στη σημερινή εκδήλωση κατά της Βρετανικής στάσης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Βρετανία διαχρονικά ήταν στο πλευρό της Τουρκίας και ταυτόχρονα με πάρα πολλές ενέργειες της, υπέσκαπτε τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήρθε η ώρα η Κυπριακή Κυβέρνηση να θέσει τις σχέσεις μας με τη Βρετανία στη βάση της αμοιβαιότητας. Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε πλέον στους Βρετανούς να εκμεταλλεύονται παράνομα την Κυπριακή Δημοκρατία και τη γεωστρατηγική της θέση χρησιμοποιώντας τις παράνομες Βρετανικές Βάσεις για δικά τους συμφέροντα και την ίδια στιγμή η Βρετανία να μας το ανταποδίδει με εχθρικές κινήσεις και εχθρικές τοποθετήσεις.

Έχουν δημιουργηθεί πλέον τα δεδομένα για να ανοίξει το κεφάλαιο των Βάσεων οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα κυπριακά συμφέροντα αλλά τα Βρετανικά.

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο αντίκειται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, αλλά και στο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ως συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε κυριαρχικά δικαιώματα στην επικράτεια της Κύπρου σε οποιοδήποτε άλλο, εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία.

#ΚυπριακήΚυβέρνηση #Brexit #ΜεγάληΒρετανία #ΣυμμαχίαΟικολόγοι #ΒρετανικέςΒάσεις

6 views0 comments