Παγκύπριες εξετάσειςΠαγκύπριες εξετάσεις

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι εύχεται σε όλους τους υποψηφίους που μπαίνουν από σήμερα στον αγώνα των Παγκύπριων Εξετάσεων, καλή επιτυχία.

Οι νέοι μας ξεκινούν σήμερα την προσπάθεια εκπλήρωσης των ονείρων τους. Χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό, ο κάθε μαθητής να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να καρποφορήσουν οι κόποι των προηγούμενων χρόνων.

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι, θα προωθήσει μέσω του Ευρωβουλευτή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εγγύηση δωρεάν πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, δίκαια αμειβόμενη πρακτική άσκηση και καλές θέσεις εργασίας για τους νέους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νέοι είναι αυτοί που χτίζουν το μέλλον της Ευρώπης. Τους χρωστάμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να το καταφέρουν, καθώς και το δικαίωμα να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Για τον λόγο αυτό, οι νέοι πρέπει να έχουν δικαίωμα σε οικονομικά προσιτή ανώτερη εκπαίδευση, καλές συνθήκες κατάρτισης και πρόσβαση σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Επομένως, προωθούμε την εκπαίδευση που επικεντρώνεται στην κριτική σκέψη, τις επιχειρηματικές και ήπιες δεξιότητες, την ευελιξία και τη συστηματική και διεπιστημονική σκέψη, που ταιριάζει με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι μια διαδικασία δια βίου μάθησης που ξεκινά από την παιδική εκπαίδευση και θέλουμε περισσότερες επενδύσεις στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, περισσότερη μαθητεία και ευρύτερη συμμετοχή στα προγράμματα Erasmus Plus, καθώς και στρατηγική επένδυση σε ψηφιακές υποδομές και προγράμματα, ώστε εξασφαλίζεται εργοδότηση και ευημερία για όλους. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και για απομονωμένες περιοχές.

#Παγκύπριεςεξετάσεις #ΕυρωπαϊκόΚοινοβούλιο #ΣυνεργασίαςΣυμμαχίαΟικολόγοι #θέσειςεργασίας #εργοδότησηφοιτητών

4 views0 comments