Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας Ποντιακού ΕλληνισμούΓενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού

Εκατό χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο Κεμάλ αποβιβάσθηκε στη Σαμψούντα, ο απανταχού Ελληνισμός δεν ξεχνά τις χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου που εκρίζωθηκαν με συστηματικούς εκτοπισμούς, σφαγές και εθνοκαθάρσεις από τις πατρογονικές και μητρογονικές τους εστίες.

Οι ορδές των Νεοτούρκων σφαγέων του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν με την συμβολή «δυτικών» συμμάχων συνέχισαν το σχέδιο αφανισμού των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας και της Ανατολίας.

Ακόμα και στις μέρες μας οι Τούρκοι εγκληματούν συνεχίζοντας να αρνούνται την γενοκτονία και αποθρασύνονται βάζοντας σε εφαρμογή τα νέο-Οθωμανικά τους όνειρα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται από το ’74 μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη μας με τον παράνομο εποικισμό ,την τουρκοποίηση των εδαφών μας και την καταπίεση των γηγενών πληθυσμών που επιβιώνουν ακόμα και σήμερα στην σύγχρονη Τουρκία.

Αυτήν την στιγμή ένας Αττίλας ΙΙΙ συντελείται στην ΑΟΖ μας και οι απειλές τους αυξάνονται από τον Έβρο μέχρι την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Έως πότε ο πολιτισμένος κόσμος θα εθελοτυφλεί απέναντι σε μια Τουρκία που δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα της, απειλεί και προσβάλλει νεκρούς και ζωντανούς;

Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξεχνίεται.

Οι 353.000 ψυχές που σφαγιάστηκαν ή πέθαναν στα αμελέ ταμπουρού-εξορία ζητούν από εμάς να μην ξεχάσουμε το αίμα και την θυσία τους.

#ΓενοκτονίαςΠοντιακούΕλληνισμού #ΗμέραΜνήμης #ΜουσταφάΚεμάλ #ΑττίλαςΙΙΙ #Ανατολία #κυπριακήΑΟΖ

3 views0 comments