Συνάντηση με Συντεχνία ΙσότηταΣυντεχνία Ισότητα

Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών Γ. Λιλλήκας

Συγχαίρω τη δυναμικότητα και την διεκδικητικότητα της συντεχνίας Ισότητα. Είναι μέσα από την διεκδίκηση που κερδίζονται κεκτημένα, μέσα από αγώνες και όχι μέσα από την μεμψιμοιρία , την αδιαφορία ή την αποχή.

Να ευχαριστήσω την ηγεσία της Συντεχνίας Ισότητας για την πολλοστή συνάντηση που είχαμε και την ενημέρωση που μας έκαναν για τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους.

Ως Συμμαχία Πολιτών, είχαμε από πολύ νωρίς εκφράσει την θέση ότι είναι αδιανόητο για ένα κράτος δικαίου, ένα Ευρωπαϊκό κράτος να αντιμετωπίζει μια ανισότητα και σε πνεύμα θα έλεγα εκμετάλλευσης εργοδοτούμενους του Δημοσίου. Δεν μπορεί να συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία να έχει πέντε, έξι κατηγορίες υπαλλήλων που εργάζονται για το κράτος. Θα πρέπει να υπάρξει μια ομογενοποίηση του καθεστώτος των υπαλλήλων του κράτους και θα πρέπει οπωσδήποτε οι υπάλληλοι που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα να αντιμετωπίζονται δίκαια και με βάση την προσφορά τους και όχι με βάση το εργασιακό καθεστώς το οποίο εξαναγκάστηκαν να δεσμευτούν για να εξασφαλίσουν μια εργασία.

Από εκεί και πέρα ως Συμμαχία Πολιτών διεκδικεί και όπου μπορούμε να θεσμοθετήσουμε ή να επιλύσουμε προβλήματα μέσα από την Βουλή το επιχειρούμε και έχουμε ήδη καταθέσει και σχετικές προτάσεις νόμου. Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις νόμου μετά τις ευρωεκλογές.

Θέλω να χαιρετίσω και το εννοώ την δυναμικότητα και την διεκδικητικότητα της συντεχνίας Ισότητα. Το έχει ανάγκη ο τόπος οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να διεκδικήσουν δυναμικά αυτά που δικαιούνται, τα δικαιώματα τους και τις ελευθερίες τους. Είναι μέσα από την διεκδίκηση που κερδίζονται κεκτημένα, μέσα από αγώνες και όχι μέσα από την μεμψιμοιρία , την αδιαφορία ή την αποχή. Για αυτό συγχαίρω τα παιδία της νέας συντεχνίας της Ισότητας γιατί ανοίγουν δρόμους δείχνοντας πώς διεκδικούνται και πως κερδίζονται κάποιο αγώνες.

Πρόεδρος Συντεχνίας Ισότητα Πρόδρομος Χριστοφή

Υπάρχει βούληση από την Συμμαχία Πολιτών να στηρίξει τον τερματισμό της πρακτικής σύναψης διαδοχικών συμβάσεων ορισμένης διάρκειας για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Λιλλήκα και την Συμμαχία Πολιτών γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να εξηγήσουμε τις θέσεις της συντεχνίας μας ως προς τα αιτήματα που είχαμε υποβάλλει στην εργοδοτική πλευρά.

Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και νομίζουμε ότι έχουμε καταλήξει σε κοινές θέσεις επι των αιτημάτων που υπέβαλε η συντεχνία μας. Νομίζω ότι και η Συμμαχία Πολιτών κατανοεί την σημαντικότητα του να ρυθμιστεί σωστά το θέμα των υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων, να υπάρξει δίκαιη και ίση ,μεταχείριση εργαζομένων οι οποίοι ασκούν τα ίδια καθήκοντα και επιτελούν την ίδια εργασία.

Υπάρχει βούληση από την Συμμαχία Πολιτών να στηρίξει τον τερματισμό της πρακτικής σύναψης διαδοχικών συμβάσεων ορισμένης διάρκειας για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και επίσης να καταπολεμηθεί η καταχρηστική πρακτική του να συνάπτονται σχέσεις αναθέτουσας αρχής ανάδοχου, δηλαδή μίσθωση υπηρεσιών, ενώ στην πραγματικότητα η σχέση εργασίας είναι υπαλληλική.

Ευχαριστούμε θερμά τη Συμμαχία Πολιτών και προσβλέπουμε στην συνεργασία μας και το να δίνουμε κοινούς αγώνες ώστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αφορούν εργαζόμενους ή άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

#ΣυντεχνίαΙσότητα #Συνάντηση #ΚεντρικάΓραφείαΣυμμαχίαςΠολιτών #Ευρωπαϊκόκράτος #ΚυπριακήΔημοκρατία #Δημόσιοςτομέας #εργασιακάδικαιώματα

5 views0 comments