Κυπριακό - Βρετανική εχθρική στάση



Φιλοτουρκισμός Βρετανών

Η Βρετανική στάση απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, δεν μας εξέπληξε. Η Βρετανία διαχρονικά ήταν στο πλευρό της Τουρκίας και ταυτόχρονα με πάρα πολλές ενέργειες της, υπέσκαπτε τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Ήρθε η ώρα η Κυπριακή Κυβέρνηση να θέσει τις σχέσεις μας με τη Βρετανία στη βάση της αμοιβαιότητας. Είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε πλέον εμείς να επιτρέπουμε στους Βρετανούς να εκμεταλλεύονται παράνομα την Κυπριακή Δημοκρατία και τη γεωστρατηγική της θέση χρησιμοποιώντας τις παράνομες Βρετανικές Βάσεις για δικά τους συμφέροντα και από την άλλη η Βρετανία να μας το ανταποδίδει με εχθρικές κινήσεις και εχθρικές τοποθετήσεις.

Έχουν δημιουργηθεί πλέον τα δεδομένα για να ανοίξει το κεφάλαιο των Βάσεων. Δεν είναι μόνο η γνωμάτευση του Διεθνούς Δικαστηρίου που αφορούσε στην υπόθεση του Μαυρίκιου αλλά είναι και η δεσμευτική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας το οποίο έκρινε ότι οι Βάσεις δεν είναι κυρίαρχες και ότι είναι αποικιακό κατάλοιπο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, να κλείσουν οι Βάσεις οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα κυπριακά συμφέροντα αλλά τα Βρετανικά και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ξεκινήσαμε να το κάνουμε με τη Γαλλία, να αξιοποιήσουμε με πραγματικούς συμμάχους τη γεωστρατική μας θέση για να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και τα συμφέροντα της αλλά και τον αγώνα μας για ανατροπή της κατοχής και της διχοτόμησης.

#ΦιλοτουρκισμόςΒρετανών #ΚυπριακήΔημοκρατία #ΒρετανικέςΒάσεις #ΑνωτΔικαστηρίουΒρετανίας

6 views0 comments