Κυπριακό - Θεσμοί στρατηγικής και πρόληψηςΣυμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι όσο συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και η παράνομη παρουσία πλοίων στην Κυπριακή ΑΟΖκαμία έναρξη συνομιλιών δεν είναι εφικτή. Όμως ο κ. Αναστασιάδης για άλλη μια φορά αφήνει τα πράγματα να έρθουν στο απροχώρητο πριν πάρει αποφάσεις.

Αυτό που πρέπει να πράξει τώρα η Κυβέρνηση, είναι να προετοιμάσει μέσω διπλωματικής οδού το έδαφος για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για παράνομη κατοχή και εκμετάλλευση θαλάσσιου χώρου το οποίο ανήκει στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Ταυτόχρονα να επιδιώξει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκία από την Ε.Ε.

Τέλος, ελπίζουμε ότι το πάθημα για μια φορά θα μας γίνει μάθημα και θα αντιμετωπίσουμε επιτέλους το Εθνικό μας ζήτημα με σοβαρότητα και προνοητικότητα.

Για αυτό και επιμένουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν δυο θεσμοί στρατηγικής και πρόληψης:

1- ΜΙΣΑ: Μέτρα Ισοδύναμου Στρατηγικού Αποτελέσματος. Να προβλέψουμε και να καταγράψουμε τις επόμενες τουρκικές ενέργειες και τα μέτρα με τα οποία θα απαντούμε σε κάθε κίνηση της Τουρκίας. Μέτρα που θα έχουν ισοδύναμο αντίκτυπο πάνω στην Τουρκία.

2- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο πέραν των άλλων υπηρεσιών που θα προσφέρει, θα είναι υποστηρικτικό και στο έργο που καλείται να επιτελέσει το Εθνικό Συμβούλιο.

#Θεσμοίστρατηγικήςκαιπρόληψης #κυπριακήΑΟΖ #ΣυμβούλιοΑσφαλείας #ΜέτραΙσοδύναμουΣτρατηγικούΑποτελέσματος #ΣυμβούλιοΕθνικήςΑσφάλειας #Τουρκικήπροκλητικότητα

2 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης