Κυπριακό - Δηλώσεις επικεφαλής Ευρωπαϊκής διπλωματίαςΚυπριακό

Οι δηλώσεις της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την Τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ.

Για αυτό η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται εντός των ευρωπαίων εταίρων μας με απώτερο στόχο να πετύχει άμεσα ξεκάθαρη ανακοίνωση από την Κομισιόν με σαφή αναφορά για επιβολή κυρώσεων στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις και εκκλήσεις της ΕΕ. Μόνο αυτή τη γλώσσα αντιλαμβάνεται η Τουρκία.

Αν δεν επιβληθούν κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Τουρκία, τότε η Τουρκία, θα καταστεί ακόμα πιο επιθετική κι επικίνδυνη. Για αυτό και η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαιτήσει τις ίδιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας. Οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις για την Τουρκία αλλά και κυρώσεις κατά νομικών και φυσικών προσώπων που έχουν εμπλοκή και συμμετοχή είτε στη λήψη των σχετικών αποφάσεων είτε στις ενέργειες εντός της ΑΟΖ. Επιπλέον πρέπει να λάβει νομικά μέτρα κατά εταιρειών αλλά και φυσικών προσώπων που παραβιάζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την Τουρκία εντός της Ε.Ε. αλλά και τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

#Ευρωπαϊκήδιπλωματία #κυπριακήΑΟΖ #ΚυπριακήΔημοκρατίας #επιβολήκυρώσεων

5 views0 comments