Διαμαρτυρία κατοίκων ενορίας Αγ. Κωνσταντίνου και ΕλένηςΔιαμαρτυρία κατοίκων

Συμμετείχαμε σήμερα στην διαμαρτυρία των κατοίκων της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου που διαμαρτυρήθηκαν για την κακή ποιότητα αέρα που εισπνέουν από τους ρύπους που εκπέμπουν τα αδειοδοτημένα ασφαλτικά εργοστάσια που βρίσκονται παραπλήσια κατοικημένων περιοχών.

Δεν θα κουραστούμε να δηλώνουμε και να στηρίζουμε τη θέση ότι η υγεία και η ποιότητα ζωής είναι υποχρέωση του Κράτους να την παρέχει στους Πολίτες του.

Δυστυχώς η πρόσφατη αδειοδότηση του ασφαλτικού στην περιοχή Σταυροβουνίου, δείχνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να μετακινήσει τα ασφαλτικά που βρίσκονται στις βιομηχανικές Τσερίου και Γερίου που επηρεάζουν τους κατοίκους Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι.

Είναι αδιανόητο ως Κράτος, να μην έχουμε ορθό – στρατηγικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ούτως ώστε να μην γειτνιάζουν οχληρές βιομηχανίες με οικιστικές ζώνες.

Είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες του Κράτους να ζητούν από του Πολίτες να αποδείξουν επιστημονικά ότι υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουν, αντί το Κράτος να ενεργεί με τρόπο που να διασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Εμείς ως Συμμαχία Πολιτών θα είμαστε στο πλευρό των Πολιτών και μαζί τους θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

#Διαμαρτυρίακατοίκων #αδειοδοτημέναασφαλτικάεργοστάσια #βιομηχανικέςζώνες #ΠολεοδομικόΣχεδιασμό

19 views0 comments