ΓεΣΥ- Συνάντηση με ΠΑΣΥΝΟΠΑΣΥΝΟ

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας για την ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων νοσηλευτηρίων μας στα πλαίσια της αυτονόμησης και της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Επείγει ο καθορισμός οργανογραμμάτων που θα οδηγήσει και στη σωστή στελέχωση με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, σύμφωνα και με τους σχετικούς Κανονισμούς για τη στελέχωση των δημόσιων Νοσηλευτηρίων, ενώ εντοπίσθηκε και η ανάγκη να δοθούν κίνητρα στο νοσηλευτικό προσωπικό για απογευματινή απασχόληση/βάρδια, που λανθασμένα έχει αποκοπεί .

Έχουμε καταθέσει στον ΟΚΥΠΥ, σε συνάντηση που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ένα πλήρες κείμενο θέσεων που θα ενισχύσει τα κρατικά μας νοσηλευτήρια, θα αναβαθμίσει τους λειτουργούς υγείας που τα στελεχώνουν και θα τα βοηθήσει να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα παροχής ιατρικών υπηρεσιών με την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Με αυτά τα δεδομένα η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για να ληφθούν άμεσα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα επιτρέψουν την ομαλή και ποιοτική αυτονόμηση των κρατικών μας νοσηλευτηρίων.

Για τη Συμμαχία Πολιτών το ΓεΣΥ αποτελεί εθνική υπόθεση και όλοι μαζί οφείλουμε να προσπαθούμε για την πλήρη εφαρμογή του και την επίλυση των όποιων προβλημάτων μπορεί να παρουσιαστούν. Οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί αποτελεί χρέος μας απέναντι στους πολίτες.

Τέλος, για άλλη μια φορά, καλούμε όλη την πολιτική ηγεσία να δώσει το παράδειγμα είτε με το να εγγραφούν όλοι οι πολιτικοί στο πελατολόγιο των γιατρών στο ΓεΣΥ είτε ως γιατροί να εγγραφούν οι ίδιοι στο ΓεΣΥ.

#ΠΑΣΥΝΟ #ΓεΣΥ #ΟΚΥΠΥ #ΥπουργόςΥγείας #πολιτικήηγεσία

1 view0 comments