Ημέρα Ευρώπης -Αυστηρή ανακοίνωση Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP) για τουρκικές προκλήσειςEDP

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Ευρώπης και με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (EDP), η ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία συμμετέχει η Συμμαχία Πολιτών αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η ξεκάθαρη και υποστηρικτική στάση του EDP είναι αποτέλεσμα των διεργασιών της Συμμαχίας Πολιτών στην ευρωπαϊκή ομάδα και ταυτόχρονα ζητήσαμε και πετύχαμε όπως στο μανιφέστο των ευρωεκλογών του EDP συμπεριληφθούν ξεκάθαρες αναφορές για το Κυπριακό αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η στάση του EDP αποδεικνύει περίτρανα ότι με σωστό συντονισμό και διπλωματία μπορούμε να έχουμε την απαιτούμενη στήριξη. Ειδικά όταν ενεργούμε προληπτικά.

Είναι για αυτό που η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι ζητά τη ψήφο των πολιτών για να μπορέσει για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετάσχει εντός του Ευρωκοινοβουλίου σε μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους διεκδικητικούς υποψηφίους της Συμμαχίας-Οικολόγοι που μπορούν να συμβάλουν με τη δράση τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην εθνική μας υπόθεση.

Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε μια Ευρωπαϊκή λύση στο Κυπριακό. Δίκαιη λύση η οποία θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κι δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς εποίκους, ξένους στρατούς, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.

#EDP #ΗμέραΕυρώπης #ΚυπριακήΑΟΖ #EE

4 views0 comments