Δηλώσεις Χρυσοστόμου για ευθύνες κομμάτων στην Αστυνομία - Συγχαρητήρια στο νέο Αρχηγό και Υπαρχηγόευθύνες κομμάτων στην Αστυνομία

Οι δηλώσεις του παυθέντος Αρχηγού Αστυνομίας ότι το πολιτικοκομματικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό σώμα, δεν εξέπληξαν κανένα. Άπαντες γνωρίζουν ότι και στην Αστυνομία όπως και στο Συνεργατισμό, στους Ημικρατικούς Οργανισμούς αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, τα κόμματα του παλαιοκομματικού κατεστημένου αλώνουν τα πάντα για εξυπηρέτηση των δικών τους μικροκομματικών συμφερόντων.

Φυσικά ο κ. Χρυσοστόμου ξέχασε να αναφέρει ότι και ο ίδιος αποτέλεσε μέρος και ευνοήθηκε από την κομματοκρατία.

Δυστυχώς τα παραδοσιακά κόμματα του κατεστημένου έχουν αναγάγει σε πολιτική κουλτούρα τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε ότι χρειάζονται κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας. Χρειάζεται να γίνουμε επιτέλους ένα σοβαρό κράτος. Και για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και του Κράτους. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στους θεσμούς και στις διαδικασίες του Κράτους και διορισμοί με αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε προτάσεις Νόμου, όπως:

Το Ανακλητό, που δίνει την εξουσία στους πολίτες, να μπορούν με δημοκρατικές διαδικασίες να ανακαλούν τους εκλελεγμένους αξιωματούχους όταν δεν υλοποιούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.

Εισαγωγή της προσωπικής Αστικής Ευθύνης για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή ασκούν εξουσία για εγκληματικά λάθη ή παραλείψεις τους.

Ταυτόχρονα μέσα από την πολιτική διακήρυξη της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι προτάσσουμε ότι το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξελιχθεί περαιτέρω σε μια πλήρη πολυεπίπεδη συμμετοχική δημοκρατία, στην οποία όλες οι δημόσιες αποφάσεις να λαμβάνονται με διαφάνεια, από εκλελεγμένους και πολιτικά υπόλογους εκπροσώπους.

Τέλος, η Συμμαχία Πολιτών εύχεται στους νεοδιορισθέντες Κύπρο Μιχαηλίδη, Αρχηγό της Αστυνομίας και Στυλιανό Παπαθεοδώρου, Υπαρχηγό της Αστυνομίας, καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Το έργο που αναλαμβάνουν είναι πολύ δύσκολο και τους ευχόμαστε καλή δύναμη.

#ΑρχηγόςΑστυνομίας #αξιοκρατικά #ΣυνεργασίαΣυμμαχίαΟικολόγοι #Κομματοκρατία #διαπλοκήκαιδιαφθορά

6 views0 comments