Κυπριακό - Τουρκικές προκλήσειςΤουρκικές προκλήσεις

Η συμπεριφορά της Άγκυρας με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας η οποία παραβιάζει κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου και αποτελεί τον βασικό παράγοντα διατάραξης της ασφαλείας και της ειρήνης στην περιοχή. Χαιρετίζουμε τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου που ήταν απαίτηση των Κινημάτων Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Τώρα επιβάλλεται όπως η κυβέρνηση απαιτήσει την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε στην Τουρκία. Η μη αποτελεσματική αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης οδηγεί στην αποθράσυνση της Τουρκίας η οποία ενδεχόμενα να κινηθεί ακόμα πιο επιθετικά.

Ταυτόχρονα πρέπει να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων μέσω της Κυπριακής δικαιοσύνης κατά των εταιρειών βοηθούν και συνεργάζονται με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και οποιουδήποτε τούρκου αξιωματούχου εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Κυπριακή ΑΟΖ, στο πρότυπο των κυρώσεων που έλαβε η ΕΕ για τους Ρώσους αξιωματούχους στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Τέλος και πιο σημαντικό. Η Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να σταματήσουν τις άγονες αντιπαραθέσεις για το Κυπριακό.

Είναι τουλάχιστο ανεύθυνη στάση να κομματικοποιείται μια κατάσταση που πρέπει να μας ενώνει.

#Τουρκικέςπροκλήσεις #ΚυπριακήΑΟΖ #επιβολήκυρώσεων #ΕΕ #ΔΗΣΥΑΚΕΛ #Ανεύθυνηστάση

4 views0 comments