Κυπριακό - Απειλές Τουρκίας - Προεκλογική αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛΚυπριακό -  Απειλές Τουρκίας

Είναι από την μια οξύμωρο ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να διαφωνούν στα συντρίμμια της δικής τους πολιτικής στο κυπριακό αλλά και από την άλλη την ώρα που η Τουρκία εισβάλει στην ΑΟΖ μας να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και να χρησιμοποιούν το Κυπριακό για προεκλογικές αντιπαραθέσεις για άντληση μερικών ψήφων.

Δυστυχώς μέρος αυτών των αντιπαραθέσεων είναι και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κύριος Αναστασιάδης θα πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι πλέον κομματάρχης και θα πρέπει να τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η διασφάλιση της Εθνικής Ενότητας και η αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων παρά τα ποσοστά του Δημοκρατικού Συναγερμού στις επερχόμενες εκλογές.

Παρόλες τις λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων χρόνων στο Κυπριακό εμείς επιμένουμε πως τώρα προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και όχι η επίρριψη ευθυνών.

Μετά την παράνομη Navtex που έχει δεσμεύσει για πολλούς μήνες μια μεγάλη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ ακολούθησαν οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που μεταξύ άλλων, μιλά για τα «έννομα» δικαιώματα της Τουρκίας με βάση το διεθνές δίκαιο στους ενεργειακούς πόρους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Αναμένουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του να λειτουργήσουν μια φορά προληπτικά και αποτελεσματικά και να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο για να βρούμε τους τρόπους που θα αναχαιτιστεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Ο Πρόεδρος να αντιληφθεί πως αυτή είναι προτεραιότητα και όχι ο προεκλογικός αγώνας.

#Κυπριακό #ΑπειλέςΤουρκίας #Προεκλογικήαντιπαράθεση #ΔΗΣΥΑΚΕΛ #ΧουλουσίΑκάρ #ΚυπριακήΑΟΖ #NavtexΤουρκίας #ΤΚηγεσία

3 views0 comments