ΓεΣΥ - Αύξηση των γιατρών που έχουν εγγραφείΓεΣΥ

Η μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών για να εγγραφούν στο ΓεΣΥ και να επιλέξουν Προσωπικό Γιατρό είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που καθημερινά εγγράφονται και άλλοι γιατροί στο Σύστημα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως η επιτυχία του ΓεΣΥ εξαρτάται αποκλειστικά από τους πολίτες για αυτό και κερδίζουμε το στοίχημα μέχρι στιγμής. Η μαζική εγγραφή των πολιτών που αγγίζει τις 200.000 και το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν πως θα στηρίξουν μόνο όσους εγγραφούν το ΓεΣΥ είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη για να αποκτήσει και η Κύπρος ,όπως όλες οι χώρες τις ΕΕ, Σύστημα Υγείας καθολικό ισότιμο και αλληλέγγυο.

Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε και να στηρίξουμε τους Παιδιάτρους που έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ αφού από αύριο ξεκινούν οι εγγραφές των παιδιών στο Σύστημα.

Η χθεσινή επικοινωνιακή προσπάθεια της εναπομείνουσας ηγεσίας του ΠΙΣ να παρουσιάσει το "Ιδιωτικό δίκτυο Ιατρικής" ως το αντί-ΓεΣΥ δημιουργεί πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν :

- Οι δεκάδες χιλιάδες χρόνιοι ασθενείς που μέχρι σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνταν να τους ασφαλίσουν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Δίκτυο τους ;

- Οι ηλικιωμένοι μας που οι ασφαλιστικές εταιρίες αρνούνται να τους ασφαλίσουν ή τους διακόπτουν την ασφάλεια μετά το 65ο έτος θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το Δίκτυο ;

- Όσοι λόγο μειωμένων εισοδημάτων δεν μπορούν να πληρώσουν το υψηλό κόστος ιδιωτικής ασφάλειας θα έχουν πρόσβαση στο Δίκτυο ;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς και στα τρία ερωτήματα. Αυτό που προτείνουν είναι η συνέχεια της σημερινής κατάστασης. Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες για όσους μπορούν να πληρώσουν δεν είναι χρόνιοι ασθενείς και είναι σε ηλικία που τους "συμφέρει" να τους ασφαλίσουν.

Για αυτό το ΓεΣΥ είναι ένα και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί. Ασφάλεια για όλους. Ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες για όλους.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να έχουν οι Κύπριοι πολίτες ότι ακριβώς έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

#ΓεΣΥ #Κύπριοιγιατροί #εγγραφήγιατρών #ΠΙΣ #Παιδίατροι #ΙδιωτικόδίκτυοΙατρικής #αντίΓεΣΥ

5 views0 comments