Κυπριακό - Navtex Τουρκίας στη κυπριακή ΑΟΖΜε τη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία ουσιαστικά έχει δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ για πολλούς μήνες.

Η παρουσία των ερευνητικών πλοίων αλλά και η εξαγγελία γεωτρήσεων μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ δεν πρέπει να θεωρηθεί από την κυπριακή κυβέρνηση ως ένα μεμονωμένο γεγονός.

Αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού της Τουρκίας που αποσκοπεί από τη μια στο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και να αποθαρρύνει εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί για έρευνες και εξόρυξη στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά κυρίως κατά την άποψη μου αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα εκβιαστικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στην παρέμβαση άλλων μεγάλων δυνάμεων για να κλείσει το Κυπριακό με τρόπο που να ικανοποιείται η Τουρκία.

Για αυτό και αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο και να μας παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, αν έχει κάνει τέτοιους σχεδιασμούς, για το πως ανατρέπονται τα τουρκικά σχέδια. Θα πρέπει για μια φορά να λειτουργήσει η Κυβέρνηση προληπτικά και αποτελεσματικά και όχι εκ των υστέρων όπως συνήθως πράττει.

#NavtexΤουρκίας #ΚυπριακήΑΟΖ #Γεωτρήσεις #ΕθνικόΣυμβούλιο

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης