Παύση αρχηγού ΑστυνομίαςΠαύση αρχηγού Αστυνομίας

Η σημερινή παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας αλλά και η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ήρθαν με τόση αργοπορία ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί πια να αντιληφθεί ότι δεν έγιναν λόγω ευθιξίας ή ευαισθησίας αλλά λόγω εκλογών.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυβερνώντος κόμματος που χρειάστηκε να περάσουν 20 μέρες για να πάρουν μέτρα και αυτό γιατί φοβήθηκαν τα κομματικά τους ποσοστά.

Ως Συμμαχία Πολιτών εξ αρχής ζητήσαμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να διορίσει ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή η οποία να ερευνήσει τις ευθύνες των αρμόδιων αρχών για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τα εξαφανισμένα πρόσωπα. Είναι παράδοξο η ίδια η αστυνομία να ερευνήσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Ένα κράτος δικαίου πρέπει να λειτουργεί στη λογική της πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Ως Συμμαχία Πολιτών αποδίδουμε για άλλη μια φορά τα εύσημα στους πυροσβέστες και στους αστυνομικούς που όλες αυτές τις κάνουν σωστά το καθήκον τους . Και το παράδειγμα αυτών των ανθρώπων επιτείνει για άλλη μια φορά την ανάγκη να διορίζονται στις κατάλληλες θέσεις.

Δυστυχώς η κομματοκρατία και το πολιτικό κατεστημένο γεννά αναξιοκρατία και η αναξιοκρατία, την ανικανότητα.

Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε ότι χρειάζονται κανόνες διαφάνειας και λογοδοσίας. Χρειάζεται να γίνουμε επιτέλους ένα σοβαρό κράτος.

Και αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία όσες παραιτήσεις ή παύσεις γίνουν δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα.

Προς τούτο η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε σωρεία προτάσεων που εξυπηρετούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία όπως είναι:

  1. Το ανακλητό. Με την πρόταση που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή, δίδεται η εξουσία στους πολίτες να ελέγχουν τους εκλελεγμένους εκπροσώπους τους τερματίζοντας τη θητεία τους αν αποδειχθούν αναξιόπιστοι.

  2. Εισαγωγή της προσωπικής Αστικής Ευθύνης για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή ασκούν εξουσία για εγκληματικά λάθη ή παραλείψεις τους.

#ΠαύσηαρχηγούΑστυνομίας #κράτοςδικαίου #ανεξάρτητηερευνητικήεπιτροπή #κανόνεςδιαφάνειαςκαιλογοδοσίας #Ανακλητό #ΠροσωπικήΑστικήΕυθύνη

11 views0 comments