Επέτειος Εργατικής ΠρωτομαγιάςΕργατική Πρωτομαγιά

Σαν σήμερα από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, έγιναν τεράστια βήματα στην κατεύθυνση της κατοχύρωσης των ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, όμως στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας, χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα.

Στόχος όλων μας πρέπει είναι να φέρουμε την ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες και τους ανθρώπους της υπαίθρου.

Ανάπτυξη που να υπηρετεί τον άνθρωπο με δικαιότερη κατανομή του εθνικού πλούτου και με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ως Συμμαχία Πολιτών δεν μένουμε στα ευχολόγια.

Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στους μισθούς πείνας που δίνονται σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κυρίως του ιδιωτικού τομέα και στους νέους επιστήμονες. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού. Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε Πρόταση Νόμου για ορισμό τα 1125 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλα τα επαγγέλματα.

Καταθέσαμε Πρόταση για σταδιακή αύξηση των συντάξεων έτσι ώστε η κατώτατη σύνταξη να είναι πάνω από το όριο της φτώχειας. Ταυτόχρονα ζητούμε όπως επανασχεδιαστεί το συνταξιοδοτικό σύστημα για να γίνει πιο δίκαιο.

Έχουμε εδώ και μήνες αποστείλει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη την πρόταση μας για συλλογικό σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής Στέγασης με στόχο σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ να ανεγερθούν διαμερίσματα και κατοικίες που θα είναι οικονομικά προσβάσιμες για ενοίκιο και για αγορά από Συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές τιμές της αγοράς.

#ΕργατικήΠρωτομαγιά #Μάης1886 #ΠοιότηταΖωής #Οικονομικήκρίση #εργασιακάδικαιώματα #Εθνικήκατώτατησύνταξη #κατώτατομισθό

6 views0 comments