Παραιτήσεις Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγού ΑστυνομίαςΌσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των φρικιαστικών εγκλημάτων αλλά και οι αποδείξεις ότι αν οι αρχές ενεργούσαν κατά τον δέοντα τρόπο, τότε δεν θα μπορούσε ο στυγερός δολοφόνος να συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του σκορπώντας το θάνατο σε τόσα γυναικόπαιδα.

Όσο περνούν οι ημέρες αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και αγανάκτησης των πολιτών.

Για αυτό και ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι πλέον επιβάλλεται η παραίτηση ή η παύση τόσο του αρμόδιου Υπουργού κ. Ιωνά Νικολάου όσο και του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Απαράδεκτη θεωρούμε επίσης την αμέτοχη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, επιμένουμε ότι η έρευνα για αναζήτηση και απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να γίνει από τα ίδια τα μέλη της αστυνομίας αλλά από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα διορίζοντας Ανεξάρτητη Επιτροπή για διερεύνηση των διαδικασιών και των ερευνών που ακολουθήθηκαν σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Τέλος, μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, φωτεινό παράδειγμα επαγγελματισμού και αυταπάρνησης επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που ακούραστα ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα εργάστηκαν για την εξιχνίαση των εγκλημάτων.

#Παραιτήσεις #ΑρχηγόςΑστυνομίας #ΠαραίτησηΥπΔικαιοσύνης #ΑνεξάρτητηΕπιτροπή #αίσθημαανασφάλειας #ΕΜΑΚ #Πυροσβεστική

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης