Σύσταση τριμελούς επιτροπής από ΑστυνομίαΑστυνομία Κύπρου

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας όρισε τριμελή επιτροπή για διερεύνηση διοικητικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέλη της Αστυνομίας όσον αφορά τις καταγγελίες για ελλιπή έρευνα σε υποθέσεις εξαφανίσεις ατόμων.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι αυτή την έρευνα δεν μπορούν να την κάνουν οι αστυνομικές αρχές, γιατί είναι και αδιανόητο και αδύνατο να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Για αυτό και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, του ζήτησε να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να διερευνήσει κατά πόσο σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εξαφάνισης ατόμων, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές ακολούθησαν τα πρωτόκολλα που οφείλουν να έχουν, ακολούθησαν τις νενομισμένες διαδικασίες και έκαναν πραγματικά τις έρευνες για να διαπιστώσουν την τύχη αυτών των γυναικών.

Για τη Συμμαχία Πολιτών είναι αδιανόητο το γεγονός ότι εξαφανίζονταν γυναίκες και από ότι τουλάχιστο φαίνεται, οι αρμόδιες αρχές, δεν προέβησαν έγκαιρά στις νενομισμένες διαδικασίες και στις νενομισμένες έρευνες.

Για αυτό και επιβάλλεται ο Γενικός Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπάγγελτα διορίζοντας Ανεξάρτητη Επιτροπή για διερεύνηση των διαδικασιών και των ερευνών που ακολουθήθηκαν σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

#ΑστυνομίαΚύπρου #Ανεξάρτητηεπιτροπή #ΓενικόςΕισαγγελέας #νενομισμένεςέρευνες #Έρευνα

10 views0 comments