Επέτειος Γενοκτονίας ΑρμενίωνΓενοκτονία

Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία. Η αρμενική γενοκτονία ανήκει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ως Συμμαχία Πολιτών καταδικάζουμε την πολιτική εθνοκάθαρσης και επεκτατισμού της Τουρκίας. Επαναβεβαιώνουμε τη συμπαράσταση μας καθώς επίσης και ολόκληρου του Κυπριακού Λαού προς τον Αρμενικό Λαό για δικαίωση και αναγνώριση της γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από όλα τα πολιτισμένα κράτη είναι επιβεβλημένη, για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για την ανθρωπότητα τέτοια εγκλήματα του παρελθόντος να εξακολουθούν να μένουν ατιμώρητα, παρ’ όλο που αυτά έχουν τεκμηριωθεί και αποδειχθεί ιστορικά.

Οι Αρμένιοι στην Κύπρο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και των αγώνων του κυπριακού λαού, ταυτισμένο με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, με μεγάλη συνεισφορά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Παίρνοντας αφορμή από τη θλιβερή επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, η Συμμαχία Πολιτών καλεί όλες τις κοινότητες της Κύπρου, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε μια λύση στο πρόβλημα της κοινής μας πατρίδας που δεν θα αναγνωρίζει και δεν θα αποδέχεται τα τετελεσμένα της Τουρκικής εισβολής και της κατοχής, αλλά θα συνάδει με το διεθνές δίκαιο, τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νόμιμων κατοίκων της, ανεξάρτητα από την εθνότητα ή τη θρησκευτική τους πίστη και θα απαγορεύει στην Τουρκία να διαπράξει ξανά τα εγκλήματα του 1915 και του 1974.

#ΑρμενικήΓενοκτονία #διεθνήκοινότητα #ΗμέραΜνήμης #Τουρκικάεγκλήματα

8 views0 comments