ΓεΣΥ - Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο ΛεμεσούΓενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Για μια ακόμη φορά, έχουμε την ευκαιρία με την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού να δούμε τις αδυναμίες, τα κενά, τις ελλείψεις αλλά και να συζητήσουμε και με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και με τους ασθενείς.

Κάθε επίσκεψη που κάνουμε σε ένα κρατικό νοσηλευτήριο κάνει πιο έντονη την πεποίθηση μας ότι είναι μια εθνική ανάγκη να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ στον τόπο μας. Και χαιρετίζω το γεγονός ότι και το Ινστιτούτο Γενετικής χθες ανακοίνωσε την ένταξη του στο ΓεΣΥ.

Θέλω να ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν και όλες οι άλλες εξιδεικευμένες κλινικές ή ινστιτούτα τα οποία τυγχάνουν και χρηματοδότησης από την Πολιτεία. Το θεωρώ αυτονόητο.

Ταυτόχρονα, επειδή αύριο ξεκινά η εγγραφή των ασθενών, θέλω να καλέσω τους κύπριους πολίτες να κινητοποιηθούν από αύριο, να ρωτήσουν πρώτα τον γιατρό τους εάν θα ενταχθεί ή όχι στο ΓεΣΥ και εάν δεν θα ενταχθεί να κάνουν τη δική τους έρευνα.

Υπάρχουν πέραν των τετρακοσίων γενικών παθολόγων που έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ, να επιλέξουν ένα από αυτούς έτσι ώστε να μην πληρώνουν δύο και τρεις φορές ενώ θα δίνουν τη συνδρομή τους στο ΓεΣΥ.

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι η μόνη λύση για αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Θα πρέπει όμως και η Κυβέρνηση να στηρίξει τα ιατρεία, τους γιατρούς και τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Αύριο με επιστολή μου στον Πρόεδρο του ΟΑΥ, με κοινοποίηση στον Προέδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Υγείας θα ζητήσω να ετοιμάσουν ένα σχέδιο κινήτρων με οικονομική στήριξη στις κλινικές και στα ιατρεία για δημιουργία νέων κλινών, νέων χειρουργείων αλλά και για πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στις ιδιωτικές κλινικές.

Αυτό θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της φροντίδας προς τους ασθενείς αλλά θα αυξήσει σημαντικά και τις επιλογές σε γιατρούς.

#ΓενικόΝοσοκομείοΛεμεσού #ΓεΣΥ #Κύπριοιασθενείς #ΠροέδροτηςΔημοκρατίας #ΟΑΥ #ΙνστιτούτοΓενετικής

6 views0 comments