Κυπριακό - Συζητήσεις για Άτυπη ΔιάσκεψηΚυπριακό Άτυπη Διάσκεψη

Δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή φέρει τον Γ.Γ του ΟΗΕ να αναζητεί βάση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με εποικοδομητική εμπλοκή των ηγετών και των εγγυητριών μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ούτως ώστε να καταγραφούν στο ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να μετακινηθεί από τις πάγιες θέσεις της κι από αυτά που θεωρεί κεκτημένα της στο κυπριακό.

Άμεσος στόχος της Τουρκίας είναι η αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ το συντομότερο δυνατό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εθνικό μας πρόβλημα σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην οδηγηθούμε βεβιασμένα σε μια νέα διάσκεψη, η οποία κατά την εκτίμηση μας θα έχει χρονοδιάγραμμα και που, το πιθανότερο, θα οδηγήσει σε ένα τρίτο διαδοχικό αδιέξοδο.

Άτυπη Διάσκεψη χωρίς προϋποθέσεις επιτυχίας απλά θα οδηγήσει σε επίσημη επιβεβαίωση ή ακόμα χειρότερα σε επίσημη κήρυξη αδιεξόδου κάτι που θα οδηγήσει σε πλήρη μετατόπιση του κυπριακού και θα λύσει τα χέρια της Τουρκίας για άλλες επιλογές.

Το χρονικό πλαίσιο θα λειτουργήσει πιεστικά για την ελληνική πλευρά αφού θα τίθεται εκβιαστικά το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

#ΆτυπηΔιάσκεψη #Κυπριακό #ΟΥΝΦΙΚΥΠ #ΓΓτουΟΗΕ

2 views0 comments